Monthly Overview

Click here to subscribe to our monthly FMD overview reports! The EuFMD Commission currently maintains a database on FMD occurrence [...]

欧洲口蹄疫防治委员会(EU-FMD)

欧洲口蹄疫防治委员会是粮农组织最老的委员会之一,它成立于1954年,目的是在欧洲协调当时正在肆虐该大陆的口蹄疫的防治工作。口蹄疫不影响人体,但在牛、水牛、羊和猪之间极易传染,可能造成奶和肉产量大幅度下降,疫情暴发后实行的贸易禁令严重影响出口国的国家农业经济。欧洲口蹄疫防治委员会是一个区域性机构,它通过与欧洲委员会欧盟卫生和消费者保护总司(DG-SANCO)与欧盟的那些成员采取协调一致的行动,支持欧洲地区的成员国(现有35个国家)预防口蹄疫。作为世界口蹄疫特别观察组织,该委员会促进信息收集和分享,改进预防措施的设计,便利国家间信息和专业知识的交流。它在高加索、土耳其和伊朗执行旨在改进口蹄疫防治工作从而减轻欧洲东南部风险的项目,支持根据风险情况在发生该地方病的一些国家中改进对口蹄疫疫情的监视。欧洲口蹄疫防治委员会开展活动时,与欧洲共同体和世界动物卫生组织密切合作。发生口蹄疫紧急情况时,该委员会的快速反应机制支持国家政府采取目标明确的短期干预措施,如提供疫苗、诊断试剂和技术力量。为了帮助开展上述活动,该委员会设立一个由欧洲8个成员国组成的执行委员会和一个有12个成员的技术委员会,并支持设在联合王国的一个专业参考实验室(世界口蹄疫参考实验室)。

OS'16 :: The Practice of Innovation ::

Get on Board!

The 2016 Open Session of the EuFMD will be held in Cascais, Lisbon, on the 26-27 and 28 October 2016. OS'16 will focus on innovation, innovative practice and the challenges and lessons learnt from the field, of translating science into improved disease management.

The website

Email

#OS16

Related documents

GFRA Newsletter

Global FMD Research update and gap analysis report (GFRA)

WRLFMD Quarterly Report January-March 2016