Lediga tjänster och praktik

Lediga tjänster

Humankapital är kärnan i FAO:s verksamhet. FAO har strax under 4000 anställda på huvudkontoret i Rom, på lokala kontor och i fält i utvecklingsländer. Det finns möjlighet att arbeta som administrativt anställd eller som expert inom områdena jordbruk, fiske och skogsbruk. Via Sida utannonseras årligen ett begränsat antal platser som Junior Professional Officer, JPO, inom FN och ett antal av dessa tjänster förläggs till FAO.

FAO:s kontor i Stockholm är litet och lediga tjänster annonseras via organisationens jobbank.

För att se alla FAO:s lediga tjänster klicka här.

Praktik

För studerande och arbetssökande finns möjlighet till praktikplats på FAO:s kontor i Stockholm.

FAO erbjuder ett begränsat antal praktikplatser per år och söker en kvalificerad studerande med goda kunskaper i kommunikation, statsvetenskap, ekonomi alternativt miljövetenskap, gärna med inriktning på utvecklingsländer och hållbar utveckling. Intresserade kandidater bör ha mycket god vana att uttrycka sig i skrift på svenska och engelska. Meriterande är god datorvana och erfarenhet av webbpublicering. Vi söker dig som kan praktisera på heltid och stanna en full termin (ca 20 veckor) men emellanåt kan det även finnas behov och möjlighet till kortare praktik.

Den främsta arbetsuppgiften är att ta ansvar för och delta i kontorets dagliga arbete med att föra ut information vilket innebär översättning och publicering av pressmeddelanden. Som praktikant har du också det huvudsakliga ansvaret för att utveckla och underhålla FAO Nordens hemsida. Till andra arbetsuppgifter hör att delta i förberedelser, genomförande och rapportering av seminarier samt framtagning av bakgrundsmaterial och sammanställning av presentationer.

Maila in din ansökan (personligt brev och CV) till [email protected] Vill du ha mer information ring till kontoret på tel. 08-20 48 42 eller maila. 

Det finns också möjlighet till praktik på FAO:s huvudkontor i Rom via FAO Internship Programme.

last updated:  Wednesday, March 20, 2013