Thumbnail Image

Küresel Toprak Laboratuvarı Ağı: Yeterlilik testi için toprak numunesi hazırlığına ilişkin temel yönergeler











Related items

Showing items related by metadata.

  • Thumbnail Image
    Brochure, flyer, fact-sheet
    Küresel Toprak Laboratuvarı Ağı
    Sürdürülebilir Toprak Yönetimi için uyumlu toprak laboratuvarı yöntemlerine ve güvenilir verilere yatırım yapar
    2021
    GLOSOLAN, toprak analiz yöntemlerini ve verilerini uyumlu hale getirmeyi amaçlayan küresel toprak laboratuvarı ağıdır. Bu ağ ile laboratuvarlar, ülkeler ve bölgeler arasında toprak analizi konusunda her türlü veri ve bilgi karşılaştırılabilir ve yorumlanabilir hale gelmektedir. Sürdürülebilir toprak yönetimi, gıda güvenliği, beslenme konularında “Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi 2030 açısından kanıta dayalı kararların alınmasında kritik öneme sahiptir. Toprak verilerinin miktarı ve kalitesi temel olmakla birlikte, toprak bilgisinin de uyumlu olması ve etkiye sahip olması için küresel olarak tutarlı olması gerekmektedir. Küresel Toprak Ortaklığı'nın beşinci ayağı çerçevesinde 2017 yılında kurulan GLOSOLAN, farklı deneyim seviyelerine sahip toprak laboratuvarları arasında işbirliği ve bilgi paylaşımı yoluyla ağ oluşturma ve kapasite geliştirmeyi kolaylaştırmaktadır.
  • Thumbnail Image
    Brochure, flyer, fact-sheet
    Traditional fishing tourism in Gökova bay / Gökova Körfezi'nde geleneksel balıkçılık turizmi 2021
    Also available in:
    No results found.

    This brochure has been prepared in the framework of FAO’s Technical Cooperation Programme (TCP) Blue Hope Initiative in the Mediterranean Sea project for the pilot pescatourism tours that will operate in the project area in Turkey, Gokova Bay, to familiarize potential visitors with the concept of traditional fishing tourism, including location, duration and cost. The objective of the Technical Cooperation Programme is to strengthen the capacity of Government, key institutions and stakeholders in Turkey, Algeria and Tunisia to develop and implement integrated, multi-sectoral tools and investment programmes using the FAO Blue Growth Initiative (BGI) framework in order to make these sectors more productive and sustainable, the associated value chains more efficient and inclusive, and to reduce rural poverty. Bu broşür, FAO'nun Akdeniz'de Mavi Umut Girişimi Teknik İşbirliği Programı (TİP) projesi çerçevesinde, Türkiye'deki proje alanı Gökova Körfezi'nde gerçekleştirilecek pilot geleneksel balıkçılık turizmi turları için potansiyel ziyaretçileri geleneksel turizm konseptiyle tanıştırmak, turların yeri, süresi ve maliyeti hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu Teknik İşbirliği Programı’nın amacı, Türkiye, Cezayir ve Tunus'taki hükümetlerin, kilit kurumların ve paydaşların, FAO Mavi Büyüme Girişimi (MBG) çerçevesini kullanarak entegre, çok sektörlü araçlar ve yatırım programları geliştirme ve uygulama kapasitesini güçlendirmektir. Aynı zamanda, bu sektörlerin daha üretken ve sürdürülebilir olması, ilişkili değer zincirlerinin daha verimli ve kapsayıcı olması ve kırsal yoksulluğun azaltılması konularında teknik destek sağlamaktadır.
  • Thumbnail Image
    Brochure, flyer, fact-sheet
    Gıda ve Tarım için Biyoçeşitliliğin Küresel Durumu Raporu- Özet 2019
    ‘Gıda ve Tarım için Biyoçesitliligin Küresel Durumu Raporu’, gıda ve tarım için biyoçesitliligin dünya çapında yapılan ilk küresel degerlendirmesini sunmaktadır. Gıda ve tarım için biyoçesitlilik; genetik, tür ve ekosistem seviyesinde bitkisel, hayvansal, orman ve sucul üretim sistemlerindeki ve çevresindeki; bitki, hayvan ve mikro-organizma çesitliligi demektir. Üretim sistemlerinin yapısı, fonksiyonu ve süreçleri, geçim kaynakları ve gıda güvenligi ile genis yelpazedeki ekosistem hizmetlerinin arzı için biyoçesitlilik en temel unsurdur. Çiftçiler, sürü sahipleri, ormancılar ve balıkçılar yüzlerce yıldır biyoçesitliligi yönetmekte veya etkilemektedir. Gıda ve tarım için biyoçesitliligin rolünü ve önemini, biyoçesitliligi etkileyen ve degistiren unsurları, mevcut durumu ile egilimleri anlatan bu rapor, ülkeler bazında katılımcı sekilde sunulan 91 ülke raporundan edinilen bilgilerin bir derlemesidir. Rapor, gıda ve tarım için biyoçesitliligin sürdürülebilir kullanımı ve korunmasını amaçlayan destekleyici politikalar, yasal çerçeveler, kurumlar ve teknik kapasite gelistirme çalısmaları dâhil olmak üzere yürütülen etkinliklerin geldigi durumu anlatmaktadır. Raporun sonunda, gıda ve tarım için biyoçesitliligin yönetiminde gelecekte duyulacak ihtiyaçlar ve zorluklar tartısılmaktadır. Rapor, ayni zamanda, gıda ve tarım sektörlerindeki genetik kaynakların durumuna odaklanmıstır Gıda ve Tarım için Genetik Kaynaklar Komisyonu rehberliginde hazırlanan diger küresel degerlendirmeleri de tamamlayıcı niteliktedir.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.