Thumbnail Image

Dermatoza nodulară contagioasă

Ghid practic pentru veterinari














Related items

Showing items related by metadata.

  • Thumbnail Image
    Brochure, flyer, fact-sheet
    Ce trebuie să știe vânătorii despre pesta porcină africană și măsurile de biosecuritate în timpul vânătorii 2023
    Pesta porcină africană (PPA) este o boală infecțioasă letală a porcilor domestici și a mistreților. În Europa, mai multe țări au fost afectate de pesta porcina africana, cele mai multe focare având loc la mistreți, care pot susține boala pe perioade lungi de timp. Controlul bolii la mistreți este o mare provocare pentru autoritățile naționale. Managerii și vânătorii de animale sălbatice sunt esențiali în prevenirea și încetinirea răspândirii pestei porcine africane la mistreți. Această fișă informativă destinată vânătorilor rezumă cele mai importante lucruri despre pesta porcina africana la mistreți si măsurile de biosecuritate la vânătoare. Poate fi folosit ca document de sine stătător pentru informarea vânătorilor sau ca material suplimentar în timpul formării vânătorilor.
  • Thumbnail Image
    Book (stand-alone)
    FAO. Codul de conduită pentru un pescuit responsabil 1995
    Din cele mai vechi timpuri, pescuitul a fost o sursă majoră de hrană pentru umanitate și un furnizor de locuri de muncă și beneficii economice pentru cei care se angajează în această activitate. S-a presupus că bogăția resurselor acvatice este un dar nelimitat al naturii. Cu toate acestea, odată cu cunoașterea sporită și dezvoltarea dinamică a pescuitului după cel de-al doilea război mondial, acest mit a dispărut în fața conștientizării faptului că resursele acvatice, deși regenerabile, nu sunt infinite și trebuie gestionate corespunzător, dacă contribuția lor la alimentația , bunăstarea economică și socială a populației lumii în creștere trebuie să fie susținută. Introducerea pe scară largă la mijlocul anilor șaptezeci a zonelor economice exclusive (ZEE) și adoptarea în 1982, după lungi deliberări, a Convenției Națiunilor Unite privind dreptul mării a oferit un nou cadru pentru o mai bună gestionare a resurselor marine. Noul regim juridic al oceanului le-a conferit statelor de coastă drepturi și responsabilități pentru gestionarea și utilizarea resurselor piscicole din ZEE-urile lor, care cuprind aproximativ 90% din pescuitul marin din lume. O astfel de jurisdicție națională extinsă a fost un pas necesar, dar insuficient, către gestionarea eficientă și dezvoltarea durabilă a pescuitului. Multe state de coastă au continuat să se confrunte cu provocări serioase, deoarece, lipsind de experiență și resurse financiare și fizice, au încercat să extragă beneficii mai mari din sectorul pescuitului din ZEE lor.
  • Thumbnail Image
    Booklet
    AGRIS, Sistemul Internațional pentru Știința și Tehnologia Agricolă
    Ghidul utilizatorului
    2020
    Also available in:

    AGRIS este una dintre cele mai ample baze de date pentru literatura științifică din domeniul alimentației și agriculturii la nivel mondial. Accesibile printr-un portal web, milioane de înregistrări bibliografice în 90 de limbi diferite sunt disponibile gratuit pentru utilizatorii din întreaga lume. Este o rețea internațională de furnizori de date, inclusiv editori, organizații guvernamentale, care oferă informații voluntare (metadate) despre publicațiile științifice. Acestea sunt furnizate în formate multilingve și includ frecvent legături cu textul integral pentru a conecta utilizatorii la literatura științifică din întreaga lume. În ultimii ani, AGRIS a evoluat într-o sursă de informații recunoscută la nivel global, trecând de la hârtie la digital și de la un model centralizat la o rețea distribuită. Acest ghid își propune să informeze comunitatea AGRIS cu privire la ultimele evoluții tehnice, standarde recomandate și diverse modalități de a interacționa cu AGRIS.

Users also downloaded

Showing related downloaded files

No results found.