FAO in the Islamic Republic of Iran

سفر مطالعاتی هیات ایرانی به چین برای احیای جنگل ها با حمایت فائو

19/10/2023

تهران – با حمایت سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و تحت طرح احیای مناظر جنگلی تسهیلات جهانی محیط زیست، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری جمهوری اسلامی ایران سفر مطالعاتی را برای احیای مناظر جنگلی در تاریخ 23 تا 29 مهرماه آغاز کرد.

این سفر مطالعاتی به نمایندگان ایرانی فرصت می دهد تا دانش و تجربیات خود را در زمینه مدیریت اکوسیستم خشک و منابع طبیعی با میزبان به اشتراک بگذارند و همچنین با انبوهی از تجربیات و بینش های غنی در مورد مدیریت پایدار جنگل، تاب آوری اقلیمی، استراتژی های احیای جنگل ها و نقش حیاتی جنگل در حفاظت از تنوع زیستی آشنا شوند.

این برنامه فرصت شرکت در جلسات اشتراک‌گذاری دانش با کارشناسان و متخصصان چینی را در اختیار شرکت کنندگان قرار داده و آنها را با شیوه‌های نوآورانه و پایدار مدیریت جنگل ها و منابع طبیعی مناطق خشک آشنا می نماید. علاوه بر این، تاکید قابل توجهی بر اصلاح سیاست و محیط سازمانی دارد.

 بررسی زمینه های همکاری های آینده در راستای احیای اراضی خشک

در راستای همین هدف، کارگاه منطقه‌ای"بهره‌برداری از همکاری‌های بین المللی جنوب – جنوب و سه جانبه برای ارتقای مدیریت جنگلداری پایدار در آسیا و اقیانوسیه" نیز در پایان سفر مطالعاتی برگزار می‌شود. این کارگاه بحث ها و بازخورد بازدید از دو سایت (سایهانبا و کوبوچی) را گردآوری می کند و شیوه های کلیدی و درس آموخته های بین دو کشور را در زمینه تولید محصولات کشاورزی در اراضی خشک و بیابانی به اشتراک می گذارد.

هدف این کارگاه بررسی زمینه های همکاری در قالب طرح های بین المللی جنوب – جنوب و سه جانبه بین دو کشور از طریق فائو خواهد بود.

طرح احیای مناظر جنگلی و اراضی بیابانی

ایران علیرغم میراث طبیعی منحصر به فرد خود، در میان کشورهای جهان با پوشش جنگلی کم قرار دارد و کمتر از 10 درصد از کل مساحت آن را پوشش جنگلی تشکیل می دهد. جنگل‌ها به‌عنوان منابع حیاتی در تامین امنیت غذایی و تغذیه و حفظ اکوسیستم، در معرض تهدید هستند و از بین رفتن آن‌ها سریع‌تر از بسیاری از نقاط دیگر جهان اتفاق می افتد.

در مقابله با این چالش، تسهیلات جهانی محیط زیست  با مشارکت فائو و دولت جمهوری اسلامی، پروژه "احیای مناظر جنگلی و اراضی تخریب شده" را در سال 2011 آغاز کرد. این پروژه با هدف رسیدگی به چالش های اصلی اکوسیستم مناطق خشک و منابع جنگلی در ایران، ترویج مدیریت پایدار زمین و جنگل و ایجاد ظرفیت برای معیشت پایدار، امنیت غذایی و مبارزه با بیابان زایی آغاز به کار کرد.